hero

Būkime aktyvūs mokykloje! Naujos sveikos gyvensenos iniciatyvos

Būkime aktyvūs mokykloje! Naujos sveikos gyvensenos iniciatyvos

2022-06-29
School Education Gateway

Naujas Europos Komisijos iššūkis mokykloms ir UNESCO priemonių rinkinys kreipia visų dėmesį į fizinį ugdymą ir sveiką gyvenseną.

Prisijunkite prie „Good Energy 4 Schools“ iššūkio!

Europos Komisija ragina jus papasakoti savo sumanymus ir veiksmus, kaip įnešite geros energijos į mokyklas – „Good Energy 4 Schools“, kuri yra „HealthyLifestyle4All“ (liet. „Sveika gyvensena visiems“) iniciatyvos dalis. Tą galite padaryti tiesiog parašę komentarą po šiuo straipsniu arba užpildę pasižadėjimą, kuris bus įtrauktas į pasižadėjimų sąrašo puslapį. Pavyzdžiui, galbūt jūs radote naują būdą, paskatinantį vaikus mažiau sėdėti ir daugiau judėti? O gal mokote trigonometrijos naudodami ritmą?

Švietimo bendruomenė jau pristatė savo nuostabius aktyvios ir sveikos gyvensenos skatinimo darbus. Lai jus įkvepia 2020 m. #BeActive švietimo apdovanojimų nugalėtojų iš Zagrebo projektas „Walk Around the Earth“ (liet. „Apeiti aplink pasaulį“) arba Miuncheno „Sport am Gartenzaum“ (liet. „Sportas per tvorą“).

HealthyLifestyle4All“ yra dvejų metų trukmės iniciatyva, siekianti susieti sportą ir aktyvią gyvenseną su sveikata, mityba ir įvairia kita politika.

Politikos propagavimo priemonių rinkinys jaunimui siekiant užtikrinti kokybišką fizinį ugdymą

Kokybiškas fizinis ugdymas (QPE) sulieja fizinę, protinę ir psichosocialinę mokymosi plotmes. UNESCO neseniai apie tai išleido tris leidiniusQPE politikos propagavimo priemonių rinkinį jaunimuiQPE politikos santrauką ir QPE proceso, turinio ir poveikio analizę. Kiekviename leidinyje derinamos UNESCO pasaulinės apklausos įžvalgos, įgyvendinimo nacionaliniu lygiu rezultatai ir suinteresuotųjų šalių liudijimai.

Propagavimo priemonių rinkinys, parengtas bendradarbiaujant su 21 jaunu lyderiu iš 18 šalių, padeda jauniems žmonėms propaguoti ir veiksmingai prisidėti rengiant kokybiško fizinio ugdymo politiką. Rinkinyje yra atvejų analizių pavyzdžiųpraktinių kontrolinių sąrašų, padėsiančių vykdyti veiklą, patarimų, pateikiamos pagrindinės sąvokų apibrėžtys.

Kokybiškas fizinis ugdymas padeda spręsti COVID-19 išryškintas fizinio neaktyvumo, psichinės sveikatos problemų ir nelygybės krizes, todėl jis yra pagrindinė naujos UNESCO sporto iniciatyvos „Fit for Life“ (liet. „Geros fizinės formos visą gyvenimą“) sudedamoji dalis.

Nuotrauka
Pexels.com nuotrauka