hero

Lietuvos narystei ES ir NATO – 20 metų! Naujausias aktualijų leidinio numeris mokytojams

Lietuvos narystei ES ir NATO – 20 metų! Naujausias aktualijų leidinio numeris mokytojams

2024-05-08
Nacionalinė švietimo agentūra

Prieš 20 metų, 2004 m. gegužės 1 d., Lietuva tapo visateise Europos Sąjungos (ES) nare. Šiemet švenčiame ne tik Lietuvos narystės Europos Sąjungoje 20-metį, bet ir NATO. Ta proga išleistas jau 58 aktualijų naujienlaiškio „Aš manau“ numeris. Narystė NATO ir ES iš esmės pakeitė šimtmečius Lietuvos likimą lėmusias istorines ir geopolitines sąlygas. Šia ypatinga proga gegužės mėnesio naujienlaiškis „Aš manau“  skitas būtent šiai temai. Didžiuojamės savo šalies laimėjimais, pasiektais būnant NATO ir ES dalimi bei kviečiame diskutuoti šiomis temomis su mokiniais. Naujienlaiškio partneriai – Užsienio reikalų ministerija.

Taip pat naujienlaiškyje - dvi potemės. Pirmoji - leis pagilinti žinias apie tai, kaip reiškiasi Vakarų parama kariaujančiai Ukrainai šiuo svarbiu metu. Šie metai – tikri rinkimų metai. Ką lems Europos Parlamentos rinkimai, kurie vyks jau birželio 6-9 dienomis? Mokinius ir mokines skatiname mąstyti, ką reiškia būti ne tik Lietuvos, bet ir ES piliečiu (-te), turinčiu (-ia) ar įgysiančiu (-ia) balsavimo teisę artimiausiu metu.

Numeryje rasite svarbiausių naujienų santrauką, valstybės lyderių pasisakymus, koncentruotai pateiktas ekspertų įžvalgas, kritinį mąstymą skatinančias užduotis ir, žinoma, aktualius skelbimus. Tikimės, kad Naujienlaiškis praturtins pamokas ir įkvėps moksleivius diskusijoms.

Sutrumpiną elektroninį leidinį "Lietuva ES ir NATO - 20" tema rasite čia. Naujienlaiškį galite užsiprenumeruoti apsilankę mūsų svetainėje.

Susipažinus, kviečiame su mumis susisiekti ir palikti grįžtamąjį ryšį apie naujienlaiškio numerį. Gero naudojimo pamokose.