hero

Vadovėlių duomenų bazė

Imagine 1, A1

Marie-Noelle Cocton, Marianne Ellafaf, Marie Gouelleu, Louise Rousselot
Imagine 1 seriją sudaro 2 dalys ir jų priedai. Vadovėlis „Imagine 1“ skirtas mokyti pagrindinio ugdymo pakopos mokinius prancūzų kalbos, orientuotas į prieš A1 / A1 kalbos mokėjimo lygį ir gali būti naudojamas mokant(is) prancūzų kaip 1-osios užsienio kalbos 5-oje klasėje arba kaip 2-osios užsienio kalbos 5-6 klasėse. Vadovėlis tinkamas ugdyti šio lygio atnaujintoje bendrojoje programoje numatytas prancūzų kalbos dalyko ir bendrąsias kompetencijas.
Išplėsti Suskleisti

Vadovėlis „Imagine 1“ – informatyvus, interaktyvus, spalvingas, aiškios struktūros vadovėlis, apimantis visų kalbos gebėjimų ugdymą. Vadovėlyje lavinami visi keturi kalbiniai įgūdžiai: skaitymas, klausymas, rašymas ir kalbėjimas. Mažokai dėmesio skiriama skaitymui, didžiąją dalį užduočių sudaro nesudėtingos klausymo užduotys. Prie klausymo užduočių nurodomas takelio numeris. Užduočių įvairovė skatina kritiškai mąstyti, diskutuoti. Vadovėlis turi 7 skyrius. 1-6 skyrių sudaro po tris pamokas: 1 ir 2 pamokos pristato smulkesnes temas, labai daug klausymo užduočių, 1 ir 2 pamokų gramatikos ir leksikos užduotys, sociokultūrinė medžiaga, Prancūzija ir Frankofoniškos šalys. Trečia skyriaus pamoka tarsi apibendrina ir praplečia 1 ir 2 pamokose išnagrinėtas temas, turi gramatikos ir leksikos puslapius. Skyrių pabaigoje yra puslapiai „Les clés“, „Révise ton vocabulaire“, „L‘enquête“, komiksai arba pasiruošimo DELF egzaminui užduotys. Vadovėlio gale yra papildomos užduotys, gramatikos lentelės, klausymo įrašų transkripcija. Ugdomos komunikavimo, pažinimo, skaitmeninė, kūrybiškumo, kultūrinė, pilietiškumo, socialinė, emocinė ir sveikos gyvensenos kompetencijos. Prie vadovėlio yra DVD su klausymo užduočių įrašais ir video. Įrašus galima atsisiųsti iš vadovėlio tinklapio. Vadovėlio komplektas atitinka atnaujintų pagrindinio ugdymo bendrųjų programų mokymo/si turinį.

VADOVĖLIO KOMPLEKTO SANDARA:

  • Mokinio knyga: vadovėlis su DVD arba interaktyvi knyga.
  • Pratybos: knyga su CD; knyga + interaktyvi knyga; interaktyvi knyga. Pratybos gausiai spalvotai iliustruotos. Užduotys nesudėtingos, atitinka vadovėlio temas. Kiekvieno skyriaus pabaigoje yra kartojimo užduotys, „mémo“ –išmoktų žodžių sąrašas, puslapis „complète ta carte mentale“ ir pasiruošimo DELF egzaminui užduočių puslapis. Pratybų gale yra užduočių atsakymai ir įrašų transkripcija.
  • Mokytojo knyga arba nemokamai atsisiunčiama elektroninė mokytojo knyga https://didierfle.com/produit/imagine-1-guide-pedagogique-papier/ su rekomendacijomis, patarimais ir paaiškinimais, kaip naudotis visais vadovėlio komponentais, kaip efektyviai derinti spausdintą ir skaitmeninę medžiagą. Pateikiami pasiūlymai dėl  nuotolinio mokymo. Gale pateikiami žaidimai, kiekvieno skyriaus testai, kartojimo užduotys, DELF egzaminų pavyzdžiai, video transkripcija, kiekvieno skyriaus žodynėlis.
  • Tinklapis papildo mokymosi turinį interaktyviomis užduotimis. https://didierfle-imagine.fr/page-daccueil-2/ Užsiregistravus galima atlikti kiekvieno vadovėlio skyriaus interaktyvias užduotis, atsisiųsti vadovėlio ir pratybų klausymo užduotis, peržiūrėti video su subtitrais arba be subtitrų. Kaskart jungiantis reikia įvesti paskutinį nurodyto vadovėlio puslapio žodį.
  • Skaitmeninis turinys mokytojui. Jį sudaro vadovėlis, pratybos, mokytojo knyga, papildomos užduotys.

Atsiliepimai

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę vartotojai. Norėdami prisijungti, paspauskite .

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Papildoma informacija

Ugdymo programos pavadinimas:
Pagrindinio ugdymo programa
Dalykų grupės pavadinimas:
Kalbinis ugdymas
Vadovėlio dalis:
1
Vadovėlio dalių skaičius:
1
Vadovėlio serija:
Imagine
Vertintojai:
Regina Sutkienė, Jurgita Kimbirauskienė, Elvyra Samuolienė
Tinkamumas specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių mokinių ugdymui:
Ne
Klasės:
5 klasė
6 klasė
Kalba:
prancūzų
Puslapių skaičius:
120
Pirmojo leidimo metai:
2022
Leidimas:
Vadovėlio pirmasis leidimas
ISBN:
978-2278104178
Skaitmeninis:
Ne
Teikėjas:
Didier FLE/ Leidykla "Žara"
Teikėjo adresas:
Rygos g. 6 LT-05270, Vilnius
Teikėjo telefonas:
+37068744786
Teikėjo svetainė:
Teikėjo el. paštas:
Vadovėlio turinio kokybę patvirtinanti deklaracija ir vertinimas: