hero

Vadovėlių duomenų bazė

Ekonomika ir verslumas. 11 klasė. I dalis

Daiva Strielkūnienė, Danutė Bareikienė, Inga Niuniavaitė
Vadovėlis „Ekonomika ir verslumas“, parašytas pagal 2023 m. patvirtintą ekonomikos ir verslumo bendrąją programą, skiriamas 11 klasės moksleiviams ir visiems tiems, kas nori pagilinti ekonomikos ir verslumo žinias bei susipažinti su naujomis, dar negvildentomis ekonomikos temomis.
Išplėsti Suskleisti

Ekonomika yra be galo universalus mokslas, nes ji kalba apie kiekvieną mūsų ir apie pasaulį, kuriame gyvename: apie mūsų poreikius ir norus, galimybes ir pasirinkimus, sąnaudas, susijusias su tais pasirinkimais, sąmoningą vartojimą, tvarumą, antreprenerystę, riziką, atsakomybę ir dar begalę kitų dalykų, su kuriais susiduriame kiekvieną dieną.

Vadovėlio „Ekonomika ir verslumas“ medžiaga skatina mokytis ir taikyti įgytas žinias aktyviai: perpratus pagrindinius elgsenos ekonomikos principus, rinktis protingiau; suprasti, kaip tikrovėje veikia pagrindiniai ekonomikos dėsniai; paaiškinti, kodėl vartotojai ir gamintojai priima vienokius ar kitokius sprendimus; argumentuoti, kokių tikslų siekia valstybė apmokestindama prekes akcizais ar skirdama subsidijas; sužinoti, kokios savybės ir įgūdžiai reikalingi būsimiems darbuotojams, ir juos ugdytis; planuojantiems savo verslą – perprasti gamybos kaštus ir suvokti, kaip įmonės uždirba pelno, o išsiaiškinus apie paklausos ir pasiūlos elastingumą – nustatyti, kokių prekių ar paslaugų kainos neverta mažinti norint uždirbti didesnes pajamas; perprasti, ko kartais siekia įmonės, mėgindamos neleistinai susitarti; suvokti, iš kur ekonomikoje atsiranda pinigai ir kuo nuo mums įprastų skiriasi elektroniniai pinigai. Visa tai ir dar daug kitų įdomių dalykų rasite šiame vadovėlyje.

Autorių tikslas – ne tik supažindinti su pagrindinėmis ekonomikos koncepcijomis, bet ir skatinti analizuoti kasdienes, realias ekonomines situacijas. Vadovėlyje yra įvairaus sudėtingumo užduočių, skatinančių moksleivius diskutuoti, pateikti skirtingus požiūrius, ugdytis kritinį mąstymą, žvelgti į ekonomines problemas ir situacijas iš skirtingų perspektyvų, būti kūrybingiems ir ieškoti nestandartinių problemų sprendimų. Smalsiausiems, akiratį norintiems praplėsti moksleiviams skirta rubrika „Tai galėtų būti įdomu“.

Atsiliepimai

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę vartotojai. Norėdami prisijungti, paspauskite .

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Papildoma informacija

Ugdymo programos pavadinimas:
Vidurinio ugdymo programa
Dalykų grupės pavadinimas:
Visuomeninis ugdymas
Dalyko mokymosi turinio sritis:
Orientavimasis rinkoje
Vadovėlio dalis:
1
Vadovėlio dalių skaičius:
2
Vertintojai:
Linas Tarasonis, Laima Girdauskienė, Jolita Noruvienė
Tinkamumas specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių mokinių ugdymui:
Ne
Klasės:
III gimnazijos klasė
Kalba:
lietuvių
Puslapių skaičius:
192
Pirmojo leidimo metai:
2023
Leidimas:
Vadovėlio pirmasis leidimas
ISBN:
978-9986-843-28-3
Skaitmeninis:
Ne
Teikėjas:
VšĮ „Lietuvos Junior Achievement“
Teikėjo adresas:
Vokiečių g. 13a, Vilnius, LT-01130
Teikėjo telefonas:
+3702616413
Teikėjo svetainė:
Teikėjo el. paštas: