hero

Apdovanoti aktyviausi iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ dalyviai

Apdovanoti aktyviausi iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ dalyviai

2022-10-21
Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras
Šiemet jau septintus metus Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras kvietė mokyklas, bibliotekas, muziejus ir kitas įstaigas atverti duris vasarą ir suteikti vaikams galimybę prasmingai leisti atostogas. Buvo laukiami entuziastai, galintys vasarą tapti vaikų vadovais ir įvairių veiklų organizatoriais. 
Prie iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ 2022 m. prisidėjo 270 įstaigų: bibliotekų, daugiafunkcių centrų, neformaliojo vaikų ugdymo įstaigų, bendrojo lavinimo mokyklų, muziejų ir kitų bendruomenių, kurios nemokamai suteikė savo erdves ir aktyvia, saugia ir turininga veikla užėmė daugiau nei 25000 vaikų.
 
Aktyviausi iniciatyvos dalyviai buvo apdovanoti Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministrės padėkomis bei kelione į Estiją.
Įspūdžiai iš kelionės
Pažintinės kelionės metu aplankėme rudeniškomis spalvomis pasipuošusias Muhu ir Saaremos salas, į kurias iš Virtsu uosto kėlėmės keltu. Vaikščiojome Kaali ežero pakrantėmis, kurios prieš daugiau nei 4000 metų susiformavo šioje vietoje nukritus meteoritui. Saaremos salos sostinėje Kuressaarėje apžiūrėjome didingą, riterių laikus menančią, Baltijos šalyse geriausiai išlikusią viduramžių pilį. Nuo 22 metro aukščio Pangos skardžio žvelgėme į atšiauroką Baltijos jūros grožį, o grįždami kelto link gėrėjomės vieninteliais penkiais Saaremoje išlikusiais Anglos vėjo malūnais.
Neblogai pavargę, bet pilni įspūdžių pasiekėme Taliną. Po įkurtuvių viešbutyje buvome pakviesti į oficialią ceremoniją, kur įteikti Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos padėkos raštai ir akcijos draugų: Kavosdraugas.lt, Sapiegosklinika.lt, glasseson.lt, rttax.lt,  dovanos. 
Antrą kelionės dieną didžiulį įspūdį visiems paliko Hidrolėktuvų uosto muziejus, įkurtas angaruose, kurie buvo pastatyti Pirmojo pasaulinio karo metais kaip karinio jūrų laivyno tvirtovės dalis. Toliau keliavome po senamiestį, įtrauktą į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą, užkopėme į Toompea kalvą, grožėjomės Aleksandro Neviškio soboru, Domo katedra. Iš apžvalgos aikštelių vėrėsi nuostabios Talino panoramos.
Dėkojame kelionės organizatoriams ir rėmėjams už puikiai praleistą laiką, bendrakeleiviams – už gerą nuotaiką, o kelionės vadovui Andriui Zajančkauskui už pastangas ir entuziazmą kasmet organizuojant šią prasmingą akciją, kurios metu vaikai gali ugdyti savo kūrybinius sugebėjimus, sportuoti ir saugiai leisti savo laisvalaikį. 
Pabradės miesto bibliotekos vedėja Gražina Dargytė ,
Švenčionių savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus bibliotekininkė Živilė Strakšienė

Rėmėjai

Paveikslėlis     Paveikslėlis     Paveikslėlis     Paveikslėlis