hero

Biologijos vaizdo pamokos 8-9 klasių mokiniams

Biologijos vaizdo pamokos 8-9 klasių mokiniams

2022-10-26
Nacionalinė švietimo agentūra

Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos biologijos mokytoja Diana Vepštienė parengė ir su kolegomis dalinasi vaizdo pamokomis, tinkančiomis organizuojant biologijos pamokas.

  • 8 klasei skirtoje pamokoje „Žmogaus poveikis gamtai“ kalbama apie anglies dioksidą aplinkoje, šiltnamio reiškinį, globalinį atšilimą ir rūgščius lietus. Šią vaizdo pamoką galima naudoti ir 5-8 klasių geografijos, chemijos, gamtos ir žmogaus pamokose.
  • 8-9 klasėms skirtoje pamokoje „Tvenkinio vandens savybių nustatymas“ tiriamas vandens užterštumas, naudojantis bioindikatoriais ir vertinant vandens savybes: spalvą, pH ir nitratų kiekį. Šią vaizdo pamoką galima naudoti ir chemijos pamokose.

Edukacines vaizdo pamokas galima rasti Švietimo portalo metodinės medžiagos saugykloje paieškos raktažodžių laukelyje suvedus žodžius: „biologija“, „vaizdo pamoka“ ar „biologijos vaizdo pamoka“.

Primename, kad Nacionalinė švietimo agentūra nėra atsakinga už kitų autorių metodinės medžiagos naudojimą. Joje pateikiama asmeninė autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su oficialia organizacijos pozicija. Viešinama medžiaga yra rekomendacinė ir dėl jos naudojimo sprendžia mokytojas.