hero

Birželio mėnesio Europos mokyklų tinklo naujienlaiškis

Birželio mėnesio Europos mokyklų tinklo naujienlaiškis

2023-06-29
European Schoolnet

Europos mokyklų tinklas (angl. European Schoolnet) siekia padėti mokytojams ir siūlo skaitmeninius švietimo išteklius, kurie gali paįvairinti ugdymo turinį, palengvinti pamokų organizavimą. Siūlomi įdomūs internetiniai seminarai, nuotoliniai mokymai, mokomoji medžiaga, tyrimai, projektų patirtys ir daug kitų naudingų ugdymo šaltinių.

Inovacijų diegimas permainų metu: 2023 m. mokyklų inovacijų forumo įžvalgos

Birželio 6-7 d. Briuselyje vyko 2023 m. mokyklų inovacijų forumas, kurio tema – inovacijos permainų metu. Kasmetiniame renginyje dalyvavo daugiau nei 130 švietimo srities atstovų, kurie dvi dienas diskutavo apie dabartinius iššūkius ir ateities galimybes, ypač susijusias su technologijomis ir dirbtiniu intelektu (DI). Dalyviai turėjo galimybę išgirsti Europos ir nacionalinių politikos formuotojų, EdTech pramonės partnerių, švietimo tyrėjų ir akademinės bendruomenės narių įžvalgas ir nuomones. Kviečiame skaityti renginio apžvalgą.

Dėmesys mažoms kaimo mokykloms

Kaip greita urbanizacija veikia mažų vietovių mokyklas? Kokia yra dabartinė jų teikiamo švietimo būklė ir kokie iššūkiai bei galimybės laukia ateityje? Ar technologijos ir skaitmeninimas gali padėti įveikti iššūkius ir pagerinti mokytojų ir mokinių rezultatus? Skaitykite mūsų lyginamąją analizę.

Nauja ataskaita: „EdTech“ startuolių spartinimas Europoje

Ataskaitoje „EdTech startuolių spartinimas Europoje“ nagrinėjama, kaip „EdTech“ veiklos vystosi visoje Europoje ir kaip tokios organizacijos kaip „European Schoolnet“ įvairiomis iniciatyvomis remia jų spartinimą. Sužinokite daugiau apie „EdTech“ startuolių ekosistemos būklę Europoje ir ko reikia, kad ji klestėtų.

2023 m. STEM atradimų kampanija pasiekė naują rekordą

Baigėsi 2023 m. STEM atradimų kampanija, kuri šiais metais buvo rekordinė–- joje dalyvavo daugiau nei 3 060 000 dalyvių, visame pasaulyje buvo surengta 2 000 veiklų, dalyvavo 50 šalių. Šių metų tema buvo „STEM tapatumas“, kuria siekta ugdyti gamtamokslinį raštingumą ir pasirinkti STEM karjeros kelią. Rezultatus rasite čia.

Žiūrėkite naują „Scientix TV“ laidą

Naujausioje „Scientix TV“ laidoje rodomas turinys, kurį sukūrė mokytojai, atvykę į „European Schoolnet“ seminarus „Ateities klasės laboratorijoje“. Paprašėme mokytojų papasakoti, kurie projekto seminarai jiems pasirodė naudingiausi ir kaip jie galėtų panaudoti projekto išteklius savo klasėse.

Naujas kursas: specialieji ugdymosi poreikiai, įvairovė ir lygybė klasėje

„Ateities klasės laboratorija“ priima paraiškas į spalio mėn. organizuojamus kursus, skirtus mokytojams, dirbantiems su mokiniais, turinčiais specialiųjų ugdymosi poreikių, pavyzdžiui, fizinę negalią, raidos sutrikimus, regos sutrikimus, kalbos ir kalbėjimo sutrikimus, bet jais neapsiribojant. Sužinokite daugiau čia.

Duomenų naudojimas švietime

Norite sužinoti daugiau apie saugų, etišką ir pedagogiškai veiksmingą duomenų naudojimą švietime? Prisijunkite prie „Agile EDU“ bendruomenės ir pirmieji galėsite susipažinti su ekspertų straipsniais, atvejo tyrimais, mokymosi istorijomis, gairėmis praktikams, politikos rekomendacijomis ir atviraisiais internetiniais kursais, kur ši tema bus nagrinėjama įvairiais aspektais. Kviečiame politikos formuotojus, mokytojus, mokyklų vadovus, tyrėjus ir kitus švietimo specialistus užsiprenumeruoti „Agile EDU“ naujienlaiškį, kad žinotumėte apie visus naujausius pokyčius, susijusius su mokinių duomenų naudojimu švietime visoje Europoje. Pirmąjį naujienlaiškį skaitykite čia.