hero

Kvietimas dalyvauti visoje Europos Sąjungoje vykstančiame vertimo konkurse

Kvietimas dalyvauti visoje Europos Sąjungoje vykstančiame vertimo konkurse

2022-10-14
Nacionalinė švietimo agentūra

2022 m. lapkričio 24 d. vyks šešioliktą kartą rengiamas 17-mečių vidurinės mokyklos moksleivių vertimo konkursas Juvenes Translatores.

Kiekvienais metais apie 3 000 moksleivių visoje Europos Sąjungoje verčia vieno puslapio tekstą iš vienos iš 24 oficialiųjų Europos Sąjungos kalbų į kitą ES oficialiąją kalbą.

Šio populiaraus konkurso tikslas – skatinti mokytis kalbų ir įkvėpti jaunuosius kalbos mylėtojus. Užsienio kalbų mokymasis padeda jaunuoliams pasirengti darbo rinkai, atveria naujų perspektyvų tiek gimtojoje šalyje, tiek užsienyje. O bene svarbiausia yra tai, kad gebėjimas bendrauti ir suprasti vieniems kitus nepriklausomai nuo mūsų skirtumų yra esminė klestinčios Europos Sąjungos sąlyga.

2022 m. – Europos jaunimo metai, taigi šiųmečio konkurso tekstų tema bus Europos jaunimas. Dabartiniais iššūkių ir pokyčių kupinais laikais lemiamą vaidmenį atliks jaunoji karta, o užsienio kalbų mokėjimas padės jiems būti atviriems, plėsti horizontus ir suprasti kitas kultūras.

Vertimus vertins ir kiekvienos ES šalies laimėtoją išrinks profesionalūs Europos Komisijos vertėjai raštu. Nugalėtojai kartu su tėvais ir mokytojais kitą pavasarį bus pakviesti į apdovanojimų ceremoniją Briuselyje, Europos Komisijos būstinėje.

Kviečiame suteikti savo mokiniams galimybę dalyvauti šiame ES masto konkurse. Daugiau informacijos rasite informacijos suvestinėje. Registruotis į konkursą galima iki spalio 20 d. čia.