hero

Metodinės rekomendacijos „Lietuvos žydų gelbėtojų diena mokykloje"

Metodinės rekomendacijos „Lietuvos žydų gelbėtojų diena mokykloje"

2024-03-07
Nacionalinė švietimo agentūra

Švietimo portalo metodinėje medžiagoje pagal dalykus paskelbtos metodinės rekomendacijos ,,Žydų gelbėtojų diena mokykloje". 

Šis leidinys gali būti pradžia pradedant minėti naują Lietuvoje Kovo 15-osios – Lietuvos žydų gelbėtojų minėjimo – tradiciją.

Leidinyje pateikiama naudinga ir reikalinga pirminė medžiaga susipažinimui su Kovo 15-osios reikšme Lietuvai, Holokausto ir žydų gelbėjimo istorijos chronologija Lietuvoje su kertinėmis datomis, bendrosios idėjos mokyklų bendruomenėms kaip minėti šią dieną bei siūlymai mokytojams kaip šios dienos minėjimą įterpti į bendrąjį ugdymo procesą priklausomai nuo klasių koncentrų ir jų pasirengimo kalbėti šia tema, galimų sąsajų su kitomis konkrečiomis moksleivių amžių grupėms aktualiomis temomis.

Rekomendacijos pritaikytos tiek skirtingo pasirengimo mokytojams, tiek skirtingo pasirengimo ir amžiaus mokiniams, apima visas mokomąsias klases nuo 1 iki III gimnazinės klasių. Nuorodos į temai pristatyti reikalingą suskaitmenintą aktualią mokomąją medžiagą pateikiamos šios metodologinės priemonės pabaigoje.