hero

Mokomasis imitacinis žaidimas „Taxlandia“

Mokomasis imitacinis žaidimas „Taxlandia“

2022-06-03
Nacionalinė švietimo agentūra

Švietimo portale nemokamai skelbiamas skaitmeninių mokymo priemonių sąrašas, kuriame priemonės pateikiamos įvairiais formatais. Nacionalinė švietimo agentūra skelbia informaciją apie nemokamas, mokamas ar iš dalies mokamas priemones, kurios suskirstytos pagal dalykus, klases ir kurios atitinka turinio, paskirties, technologinius reikalavimus.

Šiuo metu sąrašas papildytas nemokama skaitmenine mokymosi priemone „Taxlandia“. Šis žaidimas padeda mokiniams susipažinti su biudžeto sudarymu ir jo valdymu. Žaidėjas tampa „Taxlandijos“ šalies ministru pirmininku ir turi valdyti šalį, spręsti jos problemas: organizuoti kelių tiesimą, ligoninių statybą, parkų sutvarkymą ir pan. Šiems pokyčiams reikia rinkti mokesčius, bet dideli mokesčiai mažina laimės jausmą gyventojams. Žaidimo dalyvis mokosi laviruoti tarp šių dviejų pasirinkimų.
 
Skaitmeninė mokymosi priemonė yra tinkama įvairaus amžiaus mokiniams, kurie mokosi pagal pradinio ar pagrindinio ugdymo progamas. Imitacinis žaidimas skirtas ekonomikos, verslumo, pilietiškumo pagrindų pagrindų ar visuomeninio ugdymo veikloms paįvairinti.

 

Pasiūlyti  skaitmeninę mokymo priemonę galima užpildant anketą.