hero

Naujas vadovėlis 1 klasei „Gamtos mokslai“

Naujas vadovėlis 1 klasei „Gamtos mokslai“

2023-07-17

Bendrojo ugdymo dalykų vadovėlių duomenų bazėje paskelbta informacija apie naują Lietuvoje išleistą vadovėlį „Gamtos mokslai. Vadovėlis 1 klasei“, kurio autoriai: Irma Dobrovolskienė, Rasa Polučanskė, Danguolė Savičienė. Vadovėlis parengtas pagal 2022 m. pradinio ugdymo bendrąją programą. Serija „Maži milžinai“, leidėjas UAB „Šviesa“, 2023 m.

Vadovėlio „Gamtos mokslai. Vadovėlis 1 klasei“ komplekto aktualus turinys ne tik skatins mokinius klausti „Kodėl to mokytis svarbu?“, bet ir padės plėtoti gebėjimus stebėti, tyrinėti ir ieškoti atsakymų. Mokiniai pasijus mokslininkais: planuos, tikslingai ir nuosekliai veiks, mokysis pagrįsti veiklos rezultatus.

Mokytojas vadovėlyje ras su kasdieniu vaikų gyvenimu susijusių situacijų ir užduočių, tiriamųjų darbų, reiškinių „Ženklai“ ir „Miškas“ tyrinėjimo projektu, tyrinėjimo ir skaitymo strategijų ir jų taikymo pavyzdžių, patarimų, kaip mokytis, kūrybiškumą skatinančių užduočių, žaidybinių užduočių įgytoms žinioms ir įgūdžiams įtvirtinti ir pasitikrinti, sąvokų žodynėlį, skaitmeninį turinį, padėsiantį atlikti vadovėlio užduotis ar suteiksiantį papildomos informacijos.

Daugiau informacijos vadovėlių duomenų bazėje.