hero

Naujasis „Aš manau“ naujienlaiškis: klimato iššūkiai ir įkvepianti Lietuvos diplomatės sėkmės istorija. Skaitykite ir dalinkitės su mokytojais bei mokiniais!

Naujasis „Aš manau“ naujienlaiškis: klimato iššūkiai ir įkvepianti Lietuvos diplomatės sėkmės istorija. Skaitykite ir dalinkitės su mokytojais bei mokiniais!

2023-09-29
Nacionalinė švietimo agentūra

Pirmoji šio rugsėjo „Aš manau“ naujienlaiškio temų – apie šiais metais pasaulį ir Lietuvą sukrėtusius ekstremalius klimato reiškinius. Temą profesionaliai komentuoja klimatologas, Vilniaus universiteto Geomokslų instituto tyrėjas Justinas Kilpys.  Skaitytojai sužinos, kodėl potvyniai, miškų gaisrai bei kiti įvairius pasaulio kampelius paliečiantys klimato ekstremalumai laikomi klimato kaitos padariniais. Naujienlaiškyje pateikiama informacija, kaip šalys padeda viena kitai, mainosi informacija ir, kokie Europos Sąjungos mechanizmai padeda sumažinti nuostolius.

Antroji tema  - įkvepianti Lietuvos diplomatės Jovitos Pranevičiūtės – Neliupšienės sėkmės istorija. Lietuvė paskirta vadovauti Europos Sąjungos atstovybei JAV, o tai yra didžiausias Lietuvos diplomatijos pasiekimas lig šiol. Diplomatė Naujienlaiškio numeriui skyrė specialų dėmesį – todėl rasite jos mintis apie diplomato (-ės) kelią, skirtą tik leidinio skaitytojams ir skaitytojoms. Numeryje ekspertai apžvelgia, kaip lietuviams sekasi įsidarbinti ES institucijose bei tarptautinėse organizacijose ir, ko reikia, kad lydėtų sėkmė. Rasite ir informacijos apie konkursus, kitas galimybes, klausimus ir užduotis darbui su moksleiviais.

Tikimės, kad Naujienlaiškis praturtins pamokas ir įkvėps moksleivius diskusijoms.