hero

NAUJIENLAIŠKIO NR.57 „AŠ MANAU“ TEMOS: PASAULINĖ 🌍 MAISTO KRIZĖ IR ŽINGSNIS LINK EUROPOS SĄJUNGOS PLĖTROS

NAUJIENLAIŠKIO NR.57 „AŠ MANAU“ TEMOS: PASAULINĖ 🌍 MAISTO KRIZĖ IR ŽINGSNIS LINK EUROPOS SĄJUNGOS PLĖTROS

2023-12-13
Nacionalinė švietimo agentūra

Ar žinojote, kad su dideliu maisto trūkumu susiduria beveik pusė pasaulio šalių? Tai reiškia, kad šimtai milijonų gyvena tęstinėje krizėje, stokodami maisto ar net badaudami. Naujienlaiškyje sužinosite apie pagrindines maisto stygių lemiančias priežastis, taip pat – kur ši problema paplitusi labiausiai, giliau suprasite šios temos bei karo prieš Ukrainą sąsajas. Naujienlaiškio partnerio – Užsienio reikalų ministerijos – dėka pristatysime Europos Sąjungos bei Lietuvos atsaką. Žinoma, kaip visada, rasite užduotis darbui su mokiniais. Ši tema prieš šventes skatins padiskutuoti apie dalijimosi ir paramos svarbą.

Antra tema skirta vienam svarbiausių įvykių, kuriam seniai ruošiasi Europos kaimynės – stojimui į Europos Sąjungą. Atrodo, kad nelinksmi įvykiai paskatino Europos šalių bendriją plačiau praverti savo duris. Tačiau, ar jau greitai Ukraina, Moldova ir Sakartvelas taps lygiateisėmis Europos Sąjungos narėmis? Ką tai duos joms? Ar ilgą pasiruošimo kelią vainikuos sėkmė? Ko reikia, kad šalys atsidurtų saugių, demokratiškų valstybių klube, kaip ir Lietuva? Skaitykite naujienlaiškį ir ekspertų komentarus bei sužinokite daugiau.

Jau kitąmet minėsime gražią sukaktį – 20 metų Lietuvos narystės Europos Sąjungoje ir NATO. Apie tai, o taip pat konkursus, projektus, mokymus bei kitas įdomybes – rasite naujienlaiškio „Aš manau“ 57-ajame numeryje.

Primename, kad naujienlaiškis „Aš manau“ yra edukacinė priemonė mokytojams, padedanti supažindinti su įvairiomis Lietuvos ir pasaulio aktualijomis. Jame pateikiamos ekspertų įžvalgos, skirtingų šaltinių informacija, kurią galima analizuoti ir diskutuoti mokykloje istorijos, pilietinio ugdymo, geografijos ir kitų pamokų metu. Jį galima užsiprenumeruoti čia.

Tikimės, kad Naujienlaiškis praturtins pamokas ir įkvėps moksleivius diskusijoms.

Gero skaitymo!