hero

Rugsėjo mėnesio Europos mokyklų tinklo naujienlaiškis

Rugsėjo mėnesio Europos mokyklų tinklo naujienlaiškis

2022-09-14

Europos mokyklų tinklas (angl. European Schoolnet) siekia padėti mokytojams ir siūlo skaitmeninius švietimo išteklius, kurie gali paįvairinti ugdymo turinį, palengvinti pamokų organizavimą. Siūlomi įdomūs internetiniai seminarai, nuotoliniai mokymai, mokomoji medžiaga, tyrimai, projektų patirtys ir daug kitų naudingų ugdymo šaltinių.

Rugsėjis – pozityvaus turinio internete mėnuo

Pozityvaus turinio internete kampanija siekiama skleisti geriausią praktiką, skatinti diskusijas su jaunimu, tėvais, mokytojais ir verslo atstovais apie tai, kaip svarbu teikti kokybišką, pagal amžių tinkamą, informatyvų ir smagų turinį 0-12 metų vaikams. Visą mėnesį planuojama daug socialinės veiklos. Rugsėjo 16 d. 16:00 (Lietuvos laiku) vyks veikla Insafe“ Twitter paskyroje. Daugiau apie kampaniją skaitykite čia.  

„Future Classroom Lab“ ambasadoriai dalijasi savo nuomone apie ateities laboratorijas

Per 2022 m. mokyklų inovacijų forumą turėjome galimybę pabendrauti su dviem „Future Classroom Lab“ (FCL) ambasadoriais iš Portugalijos švietimo ministerijos ir vienu iš Ispanijos bei išgirsti jų nuomonę apie FCL koncepcijos plėtrą savo šalyse. Sužinokite daugiau apie jų patirtis. 

„Novigado“ projekto rezultatai 

Paskelbta galutinė „Novigado“ projekto ataskaita. Joje rasite praktinių rekomendacijų pedagogams ir politikos formuotojams, kaip padėti mokykloms ir vietos valdžios institucijoms pereiti nuo įprasto, į mokytoją orientuoto ugdymo prie mokymo praktikos, skatinančios aktyvų mokinių mokymąsi, pasitelkiant naujoviškas mokymosi aplinkas ir atitinkamas skaitmenines technologijas. Galutinę ataskaitą rasite čia. 

Naujų internetinių kursų pasirinkimas pedagogams 

Nuo rugsėjo mėnesio švietimo specialistai galės mokytis ir tyrinėti inovatyvias metodikas naujuose atviruose internetiniuose kursuose. Europos mokyklų tinklo akademija pristato savo rudens katalogą, kuriame yra 3 nauji kursai apie STEM, kodavimą ir programavimą, mentorystę tarp mokyklų. ES kodavimo savaitės stovykla kurse sužinosite, kaip įdiegti programavimą klasėje. Internetiniame kurse „Daugiau nei tinklaveika: mokyklų tarpusavio mentorystė siekiant skaitmeninių inovacijų“ bus nagrinėjami mokyklos mentorystės metodai ir mokytojų bei mokyklų tinklų kūrimo strategijos. 

Ketvirta „Scientix TV“ laida: atgal į mokyklą su STEM  

Ketvirtajame „Scientix TV“ vaizdo įraše – interviu su keliais žinomais STEM švietimo ir karjeros ekspertais. Laidos svečiai – Graikijos švietimo ir religijos ministro patarėjas, „m-Schools“ direktorius ir du mokytojai, priklausantys STEAM(IT) karjeros konsultantų tinklui. Laidą galite žiūrėti čia. 

2022 m. Saugesnio interneto forumas: vaikų ir jaunimo skaitmeninis dešimtmetis 

Šių metų Saugesnio interneto forumas vyks 2022 m. spalio 27 d., ketvirtadienį, mišriu būdu. Renginio tema – „Skaitmeninis dešimtmetis vaikams ir jaunimui: BIK+ – apsaugoti, įgalinti ir gerbti!". Šis svarbus kasmetinis forumas – tai galimybė politikos formuotojams, mokslininkams, teisėsaugos institucijoms, jaunimui, tėvams ir globėjams, mokytojams, nevyriausybinėms organizacijoms, verslo atstovams susirinkti ir aptarti naujausias tendencijas, pavojus ir sprendimus, susijusius su vaikų saugumu internete. Užsiregistruoti į renginį internetu galite čia. 

Registracija į Scientix konferenciją 

Registracija į ketvirtąją Scientix konferenciją prasidės rugsėjo viduryje. Ši konferencija, vienas svarbiausių mokslo švietimo renginių Europoje, vyks nuotoliniu būdu 2022 m. lapkričio 18-19 d. Bus galima daugiau sužinoti apie gamtamokslinio ugdymo iššūkius Europoje ir susipažinti su įvairiais STEM ugdymo projektais. Iš viso renginyje bus 2 000 vietų. Sekite Scientix svetainę bei Scientix socialinės žiniasklaidos kanalus ir rezervuokite vietą.