hero

Šį savaitgalį Druskininkuose vyksta XI Pasaulio lietuvių sporto žaidynės

Šį savaitgalį Druskininkuose vyksta XI Pasaulio lietuvių sporto žaidynės

2022-07-14
Švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Liepos 14 d. Druskininkuose prasideda XI Pasaulio lietuvių sporto žaidynės. Šiais metais jos vyks 4 dienas – iki liepos 17 d. Į žaidynes susirinko 2700 dalyvių iš 23 šalių. Daugiausiai dalyvių atvyko iš Jungtinių Amerikos Valstijų ir Jungtinės Karalystės.

Ketvirtadienio rytą į kelionę aplink Lietuvą išlydėta Jungtinės Karalystės dviratininkų komanda, o vakare žaidynių dalyvių laukia tradicinė lietuviška vakaronė su liaudies muzika, šokiais ir žaidimais.

Pasaulio lietuvių sporto žaidynės yra mėgėjų sporto renginys, kuriame gali varžytis tik neprofesionaliojo sporto atstovai. žaidynių tikslas – skatinti pasaulio lietuvius įsitraukti į Lietuvos sporto gyvenimą, tęsti tautinio bendravimo, lietuvybės išsaugojimo tradicijas.

„Lietuvių sporto žaidynės – ne tik sporto, bet ir mūsų vienybės, bendrystės šventė, ji sutelkia pasaulio lietuvius ir kelia pasididžiavimą mūsų Tėvyne“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Sporto rungčių įvairovė

Šių metų žaidynės išsiskiria sporto rungčių įvairumu – sportininkai mėgėjai varžysis net 29 rungtyse. Jie susirungs ne tik populiariausių sporto šakų – krepšinio, futbolo, tinklinio, teniso, plaukimo, šachmatų varžybose, bet ir išbandys jėgas varžydamiesi badmintono, futbolo 7x7, golfo, jėgos trikovės, lengvosios atletikos, orientavimosi sporto, paplūdimio tinklinio, irklenčių sporto, golfo, šaudymo iš lanko, kalnų slidinėjimo, biliardo, sportinės žūklės, ristynių, ristynių, smiginio, petankės rungtyse.

Trečiąją žaidynių dieną Didžiojoje Britanijoje gyvenantis sportininkas Rolandas Žukauskas sieks Lietuvos atsispaudimų nuo žemės rekordo. 2013 m. jis pasiekė Lietuvos rekordą atlikęs 14 014 atsispaudimų per 8 val. 14 min. Šįkart R. Žukauskas mėgins pasiekti daugiausiai atsispaudimų nuo žemės per 6 val. šalies rekordą. Žiūrovai sportininką galės palaikyti Druskininkų kultūros centre.

Daugiau skaityti čia