hero

Skaitmeninio ugdymo koordinatorių susitikimas: vadovėlių ir skaitmeninių mokymo priemonių aktualijos

Skaitmeninio ugdymo koordinatorių susitikimas: vadovėlių ir skaitmeninių mokymo priemonių aktualijos

2022-08-29
Nacionalinė švietimo agentūra

Siekiant padidinti skaitmeninių mokymo priemonių žinomumą ir jų naudojimą, mokyklos buvo kviestos paskirti už skaitmenines mokymo priemones savo mokyklose atsakingus asmenis. Rugpjūčio 25 dieną nuotoliniu būdu įvyko skaitmeninio ugdymo koordinatorių susitikimas, į kurį gausiai jungėsi švietimo ugdymo įstaigų atstovai.

Justas Paulikas, projekto „Skaitmeninės švietimo transformacijos („EdTech“) edukacinių technologijų specialistas, kvietė inovatorių kūrėjų sprendimus išbandyti mokyklose. Aptarti naujų skaitmeninių sprendimų testavimo terminai, kodėl ir kaip vyks bandymų mokyklose procesas.

Nacionalinės švietimo agentūros Mokymo priemonių sklaidos skyriaus metodininkė Alma Gedzevičienė pristatė, kurios Nacionalinės švietimo agentūros skaitmeninės priemonės jau yra atnaujintos, kurios yra atnaujinamos ir kas bus kuriama ateityje.

Nacionalinės švietimo agentūros Mokymo priemonių sklaidos skyriaus vedėja Edita Sederevičiūtė pristatė Bendrojo ugdymo dalykų vadovėlių ir mokymo priemonių atitikties teisės aktams įvertinimo ir aprūpinimo jais tvarkos aprašo svarbiausius aspektus. Apžvelgta mokykloms aktualiausia informacija apie vadovėlius ir mokymo priemones: bendrieji  ir specialieji reikalavimai, kaip bus organizuojamas vertinimas ir užtikrinama turinio kokybė, kokios yra mokyklos vadovo, teikėjo ir Nacionalinės švietimo agentūros atsakomybės. Trumpai pristatyta, kaip mokyklos bus aprūpinamos vadovėliais ir priemonėmis.

Jei atsirastų daugiau susidomėjusių mokyklų, norinčių prisijungti prie gausaus skaitmeninio ugdymo koordinatorių tinklo, kviečiame užpildyti anketą ir nurodyti kontaktinį savo mokyklos asmenį.