hero

Skaitmeninių mokymosi priemonių rinkinys „EduSensus“: metodinės rekomendacijos mokytojams ir švietimo pagalbos specialistams

Skaitmeninių mokymosi priemonių rinkinys „EduSensus“: metodinės rekomendacijos mokytojams ir švietimo pagalbos specialistams

2022-11-07
Nacionalinė švietimo agentūra

Nacionalinė švietimo agentūra nuolat pildo ir atnaujina SMP sąrašus Švietimo portale. Šiuos sąrašus galima rasti įvairiais formatais, taip pat pateikiamos metodinės rekomendacijos, kaip šiomis priemonėmis naudotis. 

Priemonių rinkinys EduSensus, kurį parengė Nacionalinė švietimo agentūra, skirtas ugdyti vaikus, turinčius kalbėjimo ir kalbos, klausos, intelekto, autizmo spektro sutrikimų, sulėtėjusią raidą, taip pat – ikimokyklinio amžiaus vaikus, padedant formuoti tipinę jų raidą. Rinkinio „EduSensus“ priemonės papildytos spausdinti paruošta medžiaga: užduočių lapais, spalvinti skirtais paveikslėliais ir kt. Rinkinio „EduSensus“ priemonės gali būti pritaikomos ir ugdant mokinius, patiriančius mokymosi sunkumų dėl mokymosi ne gimtąja kalba arba gyvenančius kitoje kultūrinėje / kalbinėje aplinkoje.

Pateikiamos metodinės rekomendacijos mokytojams ir švietimo pagalbos specialistams, kaip naudotis skaitmeninių mokymo priemonių rinkiniu. Metodinėse rekomendacijose skaitytojas ras tiek bendro pobūdžio patarimų, tiek išsamų „EduSensus“ priemonių pristatymą ir naudos pagrindimą, taip pat mokytojų, logopedžių Eglės Račienės ir Editos Ruckienės, išbandžiusių ir naudojančių rinkinį „EduSensus“, patirtį ir praktinius patarimus kolegoms. 

Metodinės rekomendacijos gali būti randamos ir Švietimo portalo metodinės medžiagos saugykloje raktinių žodžių paieškos laukelyje suvedus projekto pavadinimą „Skaitmeninio ugdymo turinio kūrimas ir diegimas“ arba žodžius „EduSensus“, „metodinės rekomendacijos“, „logopedija“. 

Straipsnio nuotraukos