hero

Skaitmenizacija švietimo sektoriuje plečiasi, kitais metais skaitmeninėms priemonėms parengti bus skirta 6 mln. eurų

Skaitmenizacija švietimo sektoriuje plečiasi, kitais metais skaitmeninėms priemonėms parengti bus skirta 6 mln. eurų

2022-10-19
Švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Iš visų mokiniams skirtų naujų skaitmeninių priemonių populiariausios yra skirtos mokytis lietuvių kalbos, ypač 7-8 ir 5-6 klasių mokiniams, rodo Nacionalinės švietimo agentūros duomenys.

Populiarios ir skaitmeninės mokymo priemonės, skirtos mokytis gamtos mokslų ir geografijos. Taip pat jau sukurtos ir naudojamos priemonės mokytis saugos-sveikatos, istorijos dalykų.

Priemonės – pagal atnaujintas ugdymo programas

Pasirašytos sutartys kurti skaitmenines priemones užsienio lietuviškų mokyklų mokinių pradiniam ir pagrindiniam ugdymui, technologijoms mokyti.

Nacionalinė švietimo agentūra planuoja  skaitmeninių priemonių mokytis lietuvių kalbos ir literatūros, Lietuvos istorijos ir geografijos, tautinėms mažumoms gimtąją lenkų kalba, chemijos, matematikos, pilietiškumo pagrindų, pradiniam ugdymui, matematikos vaizdo pamokų kūrimą užbaigti iki 2023 m. galo. Taip pat rengiamos techninės specifikacijos dar grupei priemonių kurti.

Vidutiniškai naujos skaitmeninės priemonės parengimas užtrunka 7 mėnesius. Naujos planuojamos priemonės atitinka atnaujintas bendrojo ugdymo programas. Bendradarbiaujama su mokytojų asociacijomis kuriamų priemonių  tematikai, galimiems sprendimams ir turiniui aptarti.

Daugiau apie skaitmeninių mokymo priemonių kūrimą skaitykite Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos svetainėje.