hero

Skaitymo skatinimas – mūsų ateitis: galimybės, formatai, metodai ir potencialas

Skaitymo skatinimas – mūsų ateitis: galimybės, formatai, metodai ir potencialas

2023-02-15
Nacionalinė švietimo agentūra

Nuo kalbinio ugdymo ir skaitymo gebėjimų tiesiogiai priklauso žmogaus socialinis aktyvumas, savarankiškumas ir pasitikėjimas savimi, mokyklinė ir edukacinė sėkmė. Mūsų visuomenės dėmesys jau seniai sutelktas į pagrindinę kultūros techniką – skaitymą. Žinome, kad kalba yra kur kas daugiau nei garsai, skaitymas – daugiau nei raidės, o literatūra – daugiau nei žinių perteikimas. Esama daug formalių knygų vaikams ar jaunimui atrankos kriterijų, tačiau aktyviam skaitymo skatinimui svarbu gebėti pažvelgti į kalbos ir literatūros pasaulį vaikų ar paauglių akimis.

Tačiau kaip galime visapusiškai padėti jauniems žmonėms ugdyti teigiamą požiūrį į skaitymą? Paskaitoje pateiksime idėjas, metodus, patarimus ir kelias gudrybes pedagogams ir tiems, kas domisi sėkmingu skaitymo skatinimu kasdieniame gyvenime.

Goethe‘s institutas šių metų kovo 2 d. 16.00-18.00 val. organizuoja paskaitą – seminarą „Skaitymo skatinimas – mūsų ateitis: galimybės, formatai, metodai ir potencialas“. Lektorė – Maike Beier (Vokietija).Daugiau informacijos: https://www.goethe.de/ins/lt/lt/ver.cfm?event_id=24485365 

Bendradarbiaujant su LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerija


REGISTRACIJA