hero

Spalio mėnesio Europos mokyklų tinklo naujienlaiškis

Spalio mėnesio Europos mokyklų tinklo naujienlaiškis

2022-10-18

Europos mokyklų tinklas (angl. European Schoolnet) siekia padėti mokytojams ir siūlo skaitmeninius švietimo išteklius, kurie gali paįvairinti ugdymo turinį, palengvinti pamokų organizavimą. Siūlomi įdomūs internetiniai seminarai, nuotoliniai mokymai, mokomoji medžiaga, tyrimai, projektų patirtys ir daug kitų naudingų ugdymo šaltinių.

Europos mokyklų tinkle mokytojų diena  – kiekvieną dieną!

Spalio 5 d. minėjome Tarptautinę mokytojų dieną. Šių metų tema „Švietimo pertvarka prasideda nuo mokytojų“ pabrėžia, kokią didelę įtaką mokymo metodai turi mokinių sėkmei. Vaikų lyderystės potencialas gali būti atskleistas, jei suteiksime reikalingas priemones. Naujausiame straipsnyje pabrėžiama, ką galime padaryti, kad mokytojai pasitikėtų savimi ir būtų pripažįstami kaip žinių kūrėjai, reflektuojantys praktikai.

Visada norėjote išmokti kodavimo?  Prisijunkite prie internetinio kurso!

Ar pavargote kasmet mokyti tais pačiais senais metodais? Ieškote pokyčių? Prisijunkite prie „Code Week Bootcamp“  atvirojo internetinio kurso. Kūrybiškai įkvėpkite savo mokinius naudodami kodavimą ir programavimą. Nepraleiskite progos užmegzti ryšius su mokytojų bendruomene, kuri aistringai domisi skaitmeninimu, programavimu ir kodavimu. Pasidalykite geriausia praktika, kaip integruoti mokymo metodus. Mokymai vyksta anglų kalba. Kviečiame dalyvauti.

Naujas internetinis kursas: mokyklų bendruomenės kūrimas

Kaip mokyklos, kurios yra pažengusios technologijų srityje, gali padėti kitoms mokykloms taikyti inovatyvius ugdymo metodus? Projekto „MenSI“ atvirame internetiniame kurse „Daugiau nei tinklaveika: mokyklų tarpusavio mentorystė siekiant skaitmeninių inovacijų“ (angl. Beyond networking: school-to-school mentoring for digital innovation) bus nagrinėjami naujausi visos mokyklos mentorystės metodai ir mokytojų bei mokyklų bendradarbiavimo strategijos. Mokymai prasidėjo spalio 17 dieną, bet dar galima registruotis ir dalyvauti.

Penkta „Scientix TV“ laida: viskas apie įtraukųjį ugdymą

„Scientix TV“ penktame vaizdo įraše daugiausia dėmesio skiria įtraukiajam ugdymui. Laidos svečiai – mokytojai ir ekspertai, kurie aptaria šio naujoviško ugdymo metodo galimybes ir iššūkius. Kviečiame žiūrėti naujausią laidą.

STE(A)M, STEAM ir STEM… Koks skirtumas? Apie visa tai – naujas seminaras!

Prisijunkite prie STEM aljanso, „Scientix“ ir „Skriware“ internetinio seminaro apie STE(A)M, STEAM ir STEM koncepcijas švietime spalio 19 d. 18.00 val. Lietuvos laiku. Seminare bus kalbama apie švietimo skaitmeninimą ugdant šiuolaikinį mokinį. Rezervuokite vietą čia.

Internetinis seminaras: mokinių kūrybinio ir kompiuterinio mąstymo skatinimas

„Future Classroom Lab“ džiaugiasi galėdama pakviesti į internetinį seminarą  „Mokinių kūrybinio ir kompiuterinio mąstymo skatinimas“, kuris vyks nuotoliniu būdu spalio 21 d. (penktadienį) 12.00 val. Lietuvos laiku. Renginio metu pedagogai ir ekspertai aptars kompiuterinio mąstymo ugdymo padėtį visoje Europoje, pasidalins jo pranašumais ir savo patirtimi. Registruotis galima čia.

Registracija į „Scientix“ konferenciją

Registracija į ketvirtąją „Scientix“ konferenciją prasidėjo rugsėjo viduryje. Konferencija, vienas didžiausių Europos gamtos mokslų švietimo renginių, vyks nuotoliniu būdu 2022 m. lapkričio 18–19 d. Turėsite galimybę daugiau sužinoti apie gamtos mokslų ugdymo iššūkius Europoje ir sužinoti daugiau apie įvairius STEM švietimo projektus. Kviečiame dalyvauti.

Kartu prieš patyčias internete: prisijunkite prie forumo!

 2022 m. lapkričio 22 d., antradienį, organizuojamas projektas „KID_ACTIONS“, skirtas užkirsti kelią vaikų ir paauglių patyčioms ir reaguoti į jas. Šiame interaktyviame tarptautiniame renginyje susirinks pagrindiniai politikos formuotojai, verslo atstovai, tyrėjai ir praktikai, siekiantys užtikrinti saugesnę skaitmeninę aplinką vaikams ir jaunimui. Jei domitės elektroninių patyčių prevencija, kviečiame rezervuotis vietą.

Pozityvaus turinio internete kampanija baigiasi

Rugsėjo mėnuo baigėsi, o tai reiškia, kad baigiasi dar vienas pozityvaus turinio internete kampanijos leidimas. Visą mėnesį vyko įvairios veiklos, skirtos informuoti apie pozityvaus ir saugaus turinio svarbą vaikams ir paskatinti diskusijas tarp verslo, turinio ir paslaugų kūrėjų, tėvų, mokytojų bei jaunimo. Daugiau informacijos apie kampaniją rasite čia.

Išleistas rugsėjo mėnesio biuletenis „Geresnis internetas vaikams“

Šiame „Geresnio interneto vaikams“ biuletenio leidime pateikiama apvaliojo stalo diskusija apie vaikų ir jaunimo apsaugą skaitmeninėse rinkose, raginama registruotis šių metų jaunimo vadovaujamame Saugesnio interneto forume.