hero

Vasara su aviacija

Vasara su aviacija

2022-07-01
Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras

Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Broniaus Oškinio vaikų aviacijos akademijos Zarasų eskadrilės instruktoriaus Audriaus Kuzmos vadovaujami auklėtiniai lankėsi Kupiškio ir Utenos aeroklubų aerodromuose. 

Mokiniai turėjo puikią galimybę apžiūrėti šių aeroklubų turimus orlaivius: dviviečius mokomuosius akrobatinius lėktuvus JAK-52 ir DS-2 (labiau žinomas pavadinimas „Žiogas“), sportinį lėktuvą PLZ-104 „Wilga“, ultralengvą lėktuvą „Aeroprakt A-22 Foxbat“, sraigtasparnius,  įvairias motorizuotas skraidykles. 
Kupiškio ir Utenos aeroklubų nariai Laurynas Griaudze ir Albertas Guobužas ne tik demonstravo turimą techniką, bet ir pasakojo apie skraidymo aparatų konstrukcinius ypatumus,  supažindino su aviacijos mechaniko darbo specifika, savo klubų veikla. Ekskursijos kulminacija – parodomasis akrobatinis skrydis.
Broniaus Oškinio vaikų aviacijos akademija yra vienintelė šalyje, vykdanti NVŠ programą „Vaikų aviacijos pilotas“ ir teikianti vaikams galimybę įgyti skraidymo aparatų pilotavimo patirtį bei aviacijos teorijos pradmenis. Mokinių priėmimas į akademiją vyksta visus metus. Plačiau apie priėmimo sąlygas skaitykite čia.