hero

Vasario mėnesio Europos mokyklų tinklo naujienlaiškis

Vasario mėnesio Europos mokyklų tinklo naujienlaiškis

2023-02-21

Europos mokyklų tinklas (angl. European Schoolnet) siekia padėti mokytojams ir siūlo skaitmeninius švietimo išteklius, kurie gali paįvairinti ugdymo turinį. Siūlomi įdomūs internetiniai seminarai, nuotoliniai mokymai, mokomoji medžiaga, tyrimai, projektų patirtys ir daug kitų naudingų ugdymo šaltinių.

Mokymo gerinimas naudojant skaitmeninį formuojamojo vertinimo priemonių rinkinį „Assess@Learning“

Jau yra viešinamas skaitmeninio formuojamojo vertinimo projekto „Assess@Learning“ priemonių rinkinys, skirtas mokytojams, mokyklų vadovams, mokiniams, tėvams ir politikos formuotojams. Projekto pabaigoje surengtas trijų internetinių seminarų ciklas, kuriame buvo nagrinėjami politinių eksperimentų rezultatai, socialinis poveikis mokiniams ir priemonių rinkinio pagrindimas, pristatomos praktinės idėjos visoms suinteresuotosioms šalims. Daugiau informacijos rasite interneto svetainėje. Ar jus domina skaitmeninio formuojamojo vertinimo naudojimas siekiant pagerinti savo mokymą? Sužinokite daugiau apie projektą „Assess@Learning“ pažiūrėję šį vaizdo įrašą.  

Pagerinkite mokymąsi naudodamiesi naujausiomis ataskaitomis

Projektas „Assess@Learning“ naujausioje ataskaitoje pateikia vertingų įžvalgų ir atsakymų į svarbius klausimus, pavyzdžiui, kaip veiksmingai įdiegti skaitmeninį formuojamąjį vertinimą į savo mokymo programą ir kaip patobulinti vertinimo praktiką.

Pasidalykite savo istorija Europos mokyklų tinklo akademijoje

Ar per pastaruosius dvejus metus dalyvavote kuriuose nors Europos mokyklų tinklo internetiniuose kursuose? Gal galite pasidalyti savo kaip dalyvio patirtimi su bendruomene? Ieškome mokytojų, kurie galėtų dalyvauti interviu. Kviečiame atsiųsti el. laišką adresu academy@eun.org ir pranešti, kuriame kurse dalyvavote. Mūsų komanda nekantrauja išgirsti jūsų istorijas ir pasidalyti jomis su savo pedagogų bendruomene.

Kaip garsai veikia savijautą? Kviečiame dalyvauti apklausoje

Ateities klasės laboratorija, bendradarbiaudama su „Saint-Gobain Ecophon“, skelbia apklausą apie mokytojų savijautą mokyklose. Ar mokytojai turi tinkamas sąlygas savo darbui atlikti? Kokią įtaką aplinka turi jų fizinei ir psichinei sveikatai? Ko jiems reikia, kad kiekvienas mokinys atskleistų savo gebėjimus? Jei esate bendrojo ugdymo mokyklos mokytojas arba mokyklos vadovas, atlikite mūsų apklausą, kuri pateikiama 12 kalbų.

Pasiruoškite 2023 m. STEM atradimų kampanijai: STEM idėjos!

Ar girdėjote? Didžiausia pasaulyje STEM kampanija sugrįžta su nuostabiomis galimybėmis mokytojams! Prisijunkite prie „Scientix“ ir dalyvaukite arba organizuokite STEM veiklą, dalinkitės patarimais su kitais ir įtraukite ją į žemėlapį naujojoje programėlėje. Nepraleiskite #SDC23 LINK.

Pirmoji 2023 metų „ScientixTV“ laida

Naujausia #ScientixTV laida yra kupina išteklių. Sužinokite daugiau apie integruotą STEM mokymą, dar vadinamą STE(A)M.

Mokytojų laukia prizai

Dalyvaukite STEM aljanso ir „Intel“ konkurse „Pedagogų iššūkis“, kuris yra STEM atradimų kampanijos dalis. Kaip dalyvauti? Užsiregistruokite „Intel“ platformoje, pasirinkite vieną veiklą, įgyvendinkite ją savo klasėje ir paruoškite įgyvendinimo istoriją. Daugiau apie konkursą skaitykite čia.

STEM švietimas – įtrauki ir tvari ateitis!

Naujausiame tinklaraščio įraše pabrėžiamas itin svarbus STEM švietimo vaidmuo skatinant įtraukią ir tvaresnę ateitį, ypač mergaitėms ir moterims. Unikalios moterų perspektyvos ir požiūris į mokslinius tyrimus yra neįkainojami, o nepakankamas moterų atstovavimas STEM srityse gali lemti mokslinio mąstymo ir sprendimų įvairovės trūkumą. Kviečiame apsilankyti tinklaraštyje.

Kviečiame dalyvauti naujuose atviruosiuose internetiniuose kursuose

Kaip išmaniai ir saugiai naudoti dirbtinį intelektą klasėse? Kokiu mastu ši technologija gali pagerinti mūsų švietimo praktiką? Europos Sąjungos programavimo savaitės atvirais internetinis kursas „Dirbtinio intelekto galimybių atskleidimas švietime“ atskleis, ką reikia žinoti apie dirbtinį intelektą švietime ir duomenimis pagrįstą mokymo praktiką. Prisijunkite prie kurso ir pradėkite diegti naujoves savo klasėje. Kurso pradžia kovo 13 d., bet registruotis galite jau dabar.

Biologinės įvairovės svarba: prisijunkite prie „TiME“ internetinio kurso

Atvirajame internetiniame kurse sužinosite, kaip įtraukti mokinius į realias gamtosaugos dilemas, kartu mokant pagrindinių mokslo sąvokų. Jau galima registruotis.

Skaitmeninio kultūros paveldo galimybės

Šiame atvirajame internetiniame „Europeana“ kurse bus pateikta daug  išteklių įvairiais formatais ir įvairiomis kalbomis, aktualios mokymo priemonės, pavyzdžiui, „Transcribathon“ ir „Historiana“. Be to, kurso metu bus pristatytas mokymosi scenarijaus šablonas. Šiais metais atnaujintame kurse bus pateikta informacija, kaip naudoti audiovizualinę medžiagą ugdymo procese.