hero

Vadovėlių duomenų bazė

Fizikos vadovėlis 7 klasei „FIZIKA? Tai labai paprasta!“

Palmira Pečiuliauskienė
Vadovėlis „FIZIKA? Tai labai paprasta!“ – tai fizikos mokymosi pradžiamokslis. Vadovėlyje nagrinėjami garso ir šviesos reiškiniai. Vadovėlio kalba paprasta, jis gausiai iliustruotas. Iliustracijos papildo tekstą ir padeda suprasti aprašomus gamtos reiškinius. Šiuo vadovėliu kaip fizikos mokymosi laisvalaikio skaitiniais gali susidomėti tiek žemesnių, tiek vyresnių klasių mokiniai, nepasirinkę fizikos dalyko.  
Išplėsti Suskleisti

Vadovėlis sudarytas iš penkių skyrių. Kiekvienas skyrius pradedamas trumpa anotacija, o baigiamas santrauka. Tai supaprastina kartojimą, padeda įsivertinti žinojimą ir supratimą. Vadovėlio skyriai susideda iš atskirų temų. Jų pradžioje pateikiamos pagrindinės naujos sąvokos. Temos pabaigoje – klausimai ir užduotys, padedančios įsivertinti, kaip pavyko suprasti naują mokomąją medžiagą. Vadovėlį papildo fizikos pratybos, jose pateikiama daugiau užduočių ir uždavinių sprendimo pavyzdžių.  Paskutinė kiekvieno skyriaus tema yra integracinio pobūdžio. Ji papildo skyriaus medžiagą sąsajomis su aplinka, mokslo ir technikos pažanga. Kai kurios integracinio pobūdžio temos skirtos papildomam skaitymui. Integracinio pobūdžio temos baigiamos tarpdalykiniais projektais. Jie skatina ieškoti gyvenime fizikos, o fizikoje – gyvenimo. Tik tai pastebėjus fizika tampa įdomi, suprantama ir paprasta. Visas vadovėlio turinys skatina mokytis fizikos siekiant giluminio nagrinėjamų reiškinių supratimo. Tik vėliau pereinama prie minimalios formulių kalbos. Tai yra tikrasis fizikos mokymosi kelias.

Atsiliepimai

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę vartotojai. Norėdami prisijungti, paspauskite .

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Papildoma informacija

Ugdymo programos pavadinimas:
Pagrindinio ugdymo programa
Dalykų grupės pavadinimas:
Matematinis, gamtamokslinis ir technologinis ugdymas
Dalyko mokymosi turinio sritis:
Mechaniniai svyravimai ir bangos
Šviesa
Vadovėlio dalis:
1
Vadovėlio dalių skaičius:
1
Vertintojai:
Algirdas Deveikis, Jolanta Jurkienė, Andrius Storta
Tinkamumas specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių mokinių ugdymui:
Ne
Klasės:
7 klasė
Kalba:
lietuvių
Puslapių skaičius:
144
Pirmojo leidimo metai:
2023
Leidimas:
Vadovėlio pirmasis leidimas
ISBN:
978-609-470-204-4
Skaitmeninis:
Ne
Teikėjas:
UAB „Baltų lankų“ vadovėliai“
Teikėjo adresas:
Gedimino pr. 28, LT-01104 Vilnius
Teikėjo telefonas:
+37052080358
Teikėjo svetainė:
Teikėjo el. paštas:
Vadovėlio turinio kokybę patvirtinanti deklaracija ir vertinimas: