hero

Vadovėlių duomenų bazė

Istorija. Vadovėlis 9 klasei, II dalis

Mindaugas Tamošaitis
Istorijos vadovėlis 9 klasei parengtas pagal atnaujintą Istorijos bendrąją programą. Vadovėlio II dalyje tęsiamas trečias skyrius apie XIX a. politinę Europą, ketvirtame skyriuje nagri­nėjamas industrinės visuomenės kūrimasis pasaulyje ir lietuviškasis aspektas XIX a., penktas skyrius skir­tas moderniam pasauliui ir masinės kultūros radimui­si XIX–XX a. pradžioje, o šeštame skyriuje pagrindi­nis dėmesys skiriamas Pirmajam pasauliniam karui ir Europos imperijų griūčiai.
Išplėsti Suskleisti

Vadovėlio ašis – probleminis mokymas. Dauguma vadovėlio potemių pradedama problema, ją mokiniams siūloma išspręsti susipažinus su pateikta informacija. Iškeltų probleminių klausimų tikslas – ne tik sudo­minti mokinį perskaityti vadovėlio tekstą, bet ir skatinti jį ieškoti atsakymo, kaip išspręsti praeities problemas, kelti klausimus, pateikti argumentų, diskutuoti, paneigti vyraujančius stereotipus, susieti įvykius su šiandiena. Toks mokymas padeda ugdyti atnaujintoje programo­je išskirtas kompetencijas, leidžia mokiniui susidaryti išsamų vaizdą apie praeitį, susieti istorinius įvykius su dabartimi.

Vadovėlyje didelis dėmesys skiriamas užduotims, kompetencijų ugdymui. Diferencijuotos užduotys leidžia individualizuoti mokymą, o daugybė šaltinių ir vaizdinė medžiaga padeda išsamiau apžvelgti gvildenamą temą.

Atsiliepimai

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę vartotojai. Norėdami prisijungti, paspauskite .

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Papildoma informacija

Ugdymo programos pavadinimas:
Pagrindinio ugdymo programa
Dalykų grupės pavadinimas:
Visuomeninis ugdymas
Dalyko mokymosi turinio sritis:
Naujieji laikai
Vadovėlio dalis:
2
Vadovėlio dalių skaičius:
2
Vertintojai:
Martynas Maniušis, Tomas Vaitkūnas, Laura Valantė
Tinkamumas specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių mokinių ugdymui:
Ne
Klasės:
9 (I gimnazijos) klasė
Kalba:
lietuvių
Puslapių skaičius:
137
Pirmojo leidimo metai:
2023
Leidimas:
Vadovėlio pirmasis leidimas
ISBN:
978-609-470-164-1
Skaitmeninis:
Ne
Teikėjas:
UAB „Baltų lankų“ vadovėliai“
Teikėjo adresas:
Gedimino pr. 28, LT-01104 Vilnius
Teikėjo telefonas:
+37052080358
Teikėjo svetainė:
Teikėjo el. paštas: