hero

Vadovėlių duomenų bazė

Istorija. Vadovėlis 5 klasei, II dalis

Norbertas Černiauskas, Mindaugas Nefas
Pagal 2022 m. atnaujintą Istorijos bendrąją programą parengtame vadovėlyje 5 klasės mokiniai kviečiami tapti jaunaisiais istorijos tyrinėtojais – stebėti ir aptarti greta esančius istorijos paminklus, senus statinius, keliauti per istorijos epochas, nagrinėti istorines problemas ir rasti istorinių naujovių. Kartu tai kvietimas pasikalbėti apie dabartį ir ateitį. II vadovėlio dalyje mokiniai susipažins su svarbiausiais Lietuvos istorijos pasakojimais: nuo pirmųjų žmonių apsigyvenimo dabartinėje Lietuvos teritorijoje iki mūsų valstybės atkūrimo 1990 metais.
Išplėsti Suskleisti

Vadovėlyje kuriamas istorinis pasakojimas, paremtas naujausia istorine informacija, keliami klausimai, į kurių sprendimą kaip į detektyvines paieškas įtraukiami mokytojai, mokiniai ir jų artimieji. Didelis dėmesys skiriamas ir lokaliajai istorijai – istorija ne tik „seniai, seniai“, bet čia ir dabar, aplink mus! Vadovėlyje gausu rašytinių šaltinių, todėl mokiniai galės labiau įsitraukti į analizuojamus istorijos klausimus. Taip pat gausu vaizdinės medžiagos, kuri praplečia supratimą, skatina vaizduotę. Temos struktūruotos: kiekvienos temos pradžioje pateikti pagrindiniai uždaviniai, yra potemės, padedančios lengviau atskleisti temą, suvokti, perteikti ir įsiminti medžiagą. Daug įvairaus tipo ir sudėtingumo užduočių. Šis vadovėlis taip pat padės ugdytis dalykinius gebėjimus ir kompetencijas, skatins tyrinėti, domėtis aplinka, mokys ieškoti reikiamų žinių.

Atsiliepimai

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę vartotojai. Norėdami prisijungti, paspauskite .

Netinkami, pažeidžiantys įstatymus skaitytojų atsiliepimai bus šalinami. Už atsiliepimus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę asmenys.

Papildoma informacija

Ugdymo programos pavadinimas:
Pagrindinio ugdymo programa
Dalykų grupės pavadinimas:
Visuomeninis ugdymas
Dalyko mokymosi turinio sritis:
Praeitis, dabartis ir istorijos mokslas
Lietuvos istorijos pradžiamokslis
Vadovėlio dalis:
2
Vadovėlio dalių skaičius:
2
Vertintojai:
Tomas Vaitkūnas, Dalius Vinciūnas, Zigmas Vitkus
Tinkamumas specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių mokinių ugdymui:
Ne
Klasės:
5 klasė
Kalba:
lietuvių
Puslapių skaičius:
200
Pirmojo leidimo metai:
2023
Leidimas:
Vadovėlio pirmasis leidimas
ISBN:
978-609-470-160-3
Skaitmeninis:
Ne
Teikėjas:
UAB „Baltų lankų“ vadovėliai“
Teikėjo adresas:
Gedimino pr. 28, LT-01104 Vilnius
Teikėjo telefonas:
+37052080358
Teikėjo svetainė:
Teikėjo el. paštas: