hero

„Musicators“ – skaitmeninė mokymo priemonė muzikos dalykui

„Musicators“ – skaitmeninė mokymo priemonė muzikos dalykui

2023-02-28
Nacionalinė švietimo agentūra

Švietimo portale nemokamai skelbiamas skaitmeninių mokymo priemonių sąrašas, kuriame priemonės pateikiamos įvairiais formatais. Sąrašas papildytas nauja nemokama skaitmenine mokymo priemone „Musicators“, skirta muzikos dalykui.

„Musicators“ yra nemokama internetinė platforma, kurioje muzikos mokytojai gali kurti ir dalintis pratimais nuo pradedančiųjų iki aukštesnių lygių ir priskirti juos savo mokiniams, palaikydami sinchroninius ir asinchroninius mokymo metodus. 

„Musicators“ kelionė prasidėjo 2018 metais kaip eksperimentinis projektas – muzikinis ugdymas naudojant skaitmeninius įrankiusMokytojai gali sukurti trylika skirtingų pratimų tipų, paremtų „Kodály“ metodu, kad efektyviai lavintų muzikinius įgūdžius ir kompetencijas. Norint sutaupyti daugiau laiko pasiruošimui, pratimus galima automatiškai sugeneruoti keliais paspaudimais iš naujai sukurtos ar įkeltos partitūros. Mokiniai gali neprisiregistravę dirbti su pratimų rinkiniais stacionariuose, planšetiniuose kompiuteriuose ar mobiliuosiuose įrenginiuose, o mokytojai gali lengvai stebėti mokinių pažangą gaudami automatines ataskaitas.